erasmus-plus-steag-josFiecare participant la mobilitate impreuna cu echipa de implementare a proiectului va alcatui un raport scris pentru ISJ Sibiu pentru a informa forumurile superioare despre competentele nou dobandite. Astfel se va stii despre scoala ca este centru resursa in probematica vizata de curs si va putea fi recomandat de inspectorii de specialitate si altor institutii scolare din judet.

Se va prezenta un raport al activitatilor partenerilor reprezentati de CJ Sibiu- cei care finanteaza scoala- pentru a evidentia fondurile extrabugetare atrase si a-l implica in viitoarele finantari cerute de sustenabilitatea ulterioara a proiectului.

Se vor organiza lectorate, formari practice, informari cu parintii pe tema abandonului scolar de catre participantii la mobilitati, sustinuti de echipa de implementare aproiectului.

Se vor publica articole in presa locala cu privire la participarile la mobilitati, rolul lor, scopul lor pentru scoala in vederea sensibilizarii opiniei publice cu privire la activitatea profesorilor si a constientizarii publicului cu privire la dimeniunea reala a activitatii de profesor. De asemenea prezentarea in presa este o modalitate de promovare a imaginii scolii.

Pe siteul scolii vor fi prezentate mobilitatile, aplicarea practica a cunostintelor in cadrul scolii, implentarea informatiilor, impactul lor asupra scolii. Informatiile de site vor promova activitatile scolii, vor oferi exemple de buna practca pentru un public cat mai larg.

Pentru profesorii de educatie speciala din celelalte centre scolare incluzive din judet vor fi initiate workshopuri cu caracter practic de catre profesorii din echipa de implementare a proiectului.

Profesorii formati la cursuri vor putea sustine workshopuri  si seminarii in cadrul CCD Sibiu de promovare a cunostintelor dobandite la curs pentru factorii implicati in actul educational din judetul Sibiu.

Activitatea din cadrul mobilitatilor, de implementare in cadrul scolii a informatiilor obtinute, de analizare a rezultatelor proiectului va fi prezentata in reviste educationale online, pe didactic.ro si pe etwining.

Se vor publica articole in revista scolii Carusel cu privire activitatile de proiect pentru profesorii, parintii, membrii comunitatii care citesc revista.

La sfarsitul proiectului se va organiza un simpozion de informare cu privire la rezulatele proiectului adresat membrilor din comunitatea didactica, comunitatii, parintilor, presei.


Apariții în presa locală:

[list type=”check”]

[/list]


Erasmus+, seminar la CCD:

În 26 mai Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr.1 Sibiu, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Sibiu și Casa Corpului Didactic Sibiu a organizat un seminar de prezentare a proiectelor Erasmus+ pentru educație, formare, tineret și sport, program oferit de Uniunea Europeană.

Seminarul face parte din acțiunile de promovare a proiectului ”School is cool!” pe care îl derulează CSEI Nr.1 Sibiu. La eveniment au fost prezenți invitați ai comunității, ai partenerilor locali și cadre didactice din mai multe școli sibiene. Scopul principal a fost schimbul de bune practici în domeniul implementării proiectele Erasmus+. Expunerile s-au axat pe cele 2 tipuri de proiecte Erasmus+: KA1 și KA2.

Evenimentul a fost un succes după cum a remarcat și doamna inspector responsabil cu programe educaționale, prof. Anca Voineag, mentorul acțiunilor de acest tip în Sibiu. Dânsa a remarcat impactul pe care astfel de proiecte îl are asupra elevilor, profesorilor dar mai ales asupra instituției în general.

Seminarul se remarcă ca o oportunitate de a prezenta activitățile educative din școlile sibiene într-o lumină pozitivă și de a sublinia faptul că acestea se pot compara cu instituții de învățământ similare din Europa.

Loading