Toti elevii pot sa invete deprinderi care le pot imbunatati viata, indiferent de gradul deficientei, de statutul socio-economic al familiei, de rasa, sex sau consideratii culturale. Noi credem cu putere ca menirea scolii este sa asigure programe educationale secventiale, continue, structurate si individualizate, desfasurate intr-un mediu stimulativ si protector. Activitatile instructiv-educative din diferitele arii curriculare urmaresc valorizarea potentialului de care dispun elevii in planul cognitiv, fizic, emotional si social. Urmarim scolarizarea tuturor elevilor deficienti mintal din Municipiul Sibiu si din comunele limitrofe. Scolarizam si la domiciliu elevii nedeplasabili si coordonam activitatea de instruire si educare a copiilor cu deficienta mintala severa de la „Casa Luminii” si de la Complexul de servicii comunitare „Prichindelul”, Sibiu. In parteneriat cu parintii si comunitatea locala, noi ne asumam responsabilitatea de a educa pe toti elevii nostri astfel incat sa-si valorifice cat mai bine potentialul de care dispun pentru a atinge maximum posibil de independenta in viata obisnuita.
       Misiunea centrului nostru este sa imbunatatim statutul persoanelor cu dizabilitati prin dezvoltarea puterii de intelegere de catre comunitate a formelor de dizabilitati si a problemelor asociate acestora prin furnizarea celor mai relevante si complete informatii referitoare la toate aspectele persoanei cu dizabilitati. Desfasuram programe de:  – educatie pentru adulti (parinti, cadre didactice, studenti etc); – cercetare a problematicii asociate diferitelor forme de dizabilitati; – cautare a informatiilor noi cu privire la problematica persoanelor cu dizabilitati, strangerea, selectarea si diseminarea lor; – parteneriat cu institutii, fundatii, organizatii neguvernamentale etc.

      Prin programele desfasurate, noi sustinem participarea deplina si egala a persoanelor cu dizabilitati in comunitatea in care traiesc. Centrul se bazeaza pe cooperarea dintre toti membrii sai, incurajand si promovand dezvoltarea relatiilor de parteneriat cu specialisti din afara scolii, parinti, cadre didactice, persoane cu dizabilitati. Centrul este o resursa pentru toti cei care lucreaza cu copilul/tanarul cu dizabilitati sau vor sa se initieze în acest domeniu.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *