Mobilitate Franţa – 17- 21 ianuarie 2022

3 elevi însoțiți de 3 cadre didactice au reprezentat Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr.1 Sibiu la Schimbul pe termen scurt al grupurilor de elevi/ Short-term exchanges of groups of pupils, organizat la școala College Ennemond Richard din localitatea Saint-Chamond, Franța, în perioada 17- 21.01.2022.

      O delegație europeană de 11 elevi însoțiți de 11 profesori din Slovenia (țară coordonatoare), Letonia, Macedonia și România a participat la activitatea de învățare/formare, fiind primul Schimb pe termen scurt al grupurilor de elevi din cadrul parteneriatului de schimb interșcolar Erasmus +, Acţiunea Cheie 2, cu denumirea “Let’s get G.R.E.E.N. (Global, recycle, environment, employment, nature)” identificat prin 2020-1-SI01-KA229-075988_6, proiect derulat cu finanțare europeană nerambursabilă.

      Elevi cu cerințe educaționale speciale, alături de profesori, atât din delegația școlilor partenere, cât și ai școlii gazdă au participat la diferite workshopuri, activități și vizite tematice cu tema ”Take care of yourself, take care of the planet!” (”Ai grijă de tine, ai grijă de planetă!”), precum:  workshop de fabricare a produselor de curățenie ecologice bio și tawashi (bureți de baie), workshop de realizare de produse cosmetice bio; activități ecologice în grădina școlii Ennemond Richard, vizită și workshop la Distileria de uleiuri esențiale – Mont Forez; vizităși workshop pentru producerea lactatelor la ferma ecologică Boisset les Montrand.

      Săptămâna a fost îmbogățită de o călătorie de descoperire a artei urbane și stradale în orașul Saint-Etienne, de descoperirea monumentelor arhitecturale emblematice din metropola Lyon dar și de o drumeție în zona rurală a localității gazdă. Ediția aniversară a 25 ani a unui festival cultural din Saint Chamond a fost marcată printr-un atelier de pictură, ale cărui produse vor fi expuse stradal, elevii și  profesorii realizând, la alegere,  lucrări cu tematica GREEN, aniversare sau Uniunea Europeană.

Elevii și profesorii participanți au aprofundat interactiv, util și interesant tematica educației sustenabile, și-au îmbogățit abilitățile de comunicare și socioemoționale, culturale, cunoscând o școală europeană, cu accent pe pregătirea și orientarea profesională eficientă a elevilor cu cerințe educaționale speciale, model de incluziune educațională și socială.

Loading