str. Filarmonicii, nr.18, Sibiu, Romania Tel / fax: 0269 210307 Email : scoala_speciala1@yahoo.com
Client:Quarter Meditation
Date:august 19, 2012

prof. Dan Kondort

Cursul a fost susţinut între 19 şi 25 august, de compania de training olandeza QUARTER MEDIATION la care a participat prof. Dan Kondort, în orasul Assen din nordul Olandei. Cursul a propus workshopuri şi seminarii pe tematica inovaţiei în tehnologia didactica, a strategiilor de reducere a incidenţei abandonului şcolar. În prezentarea informaţiilor şi desfaşurarea activităţilor aplicative ale cursului au fost implicaţi numeroşi specialişti precum profesori, traineri, directori de şcoli dar şi membrii ai comunităţii precum reprezentaţi ai administraţiei locale şi ai unei companii olandeze.

Formarea a constituit un prilej de demostraţie şi exersare a tehnicilor de capturare a resurselor informatice în învăţare, de stimulare creativităţii elevilor, de creştere a interesului penrtu şcoală şi a oferit informaţii despre viziunea comunităţii educative şi a societăţii olandeze asupra educaţiei viitorilor profesionişti.

INNOVATIVE TEACHING-LEARNING METHODS AND EARLY SCHOOL LEAVING”

S-a luat contact cu un sistem de educaţie orientat spre piaţa muncii spre nevoile actorilor implicaţi, elevi profesori, părinţi sau membrii ai comunităţii. S-a realizat şi schimbul de experienţă cu profesorii olandezi şi cu manageri şcolari în cursul vizitelor la doua şcoli gimnaziale olandeze unde au fost prezentate informaţii despre sistemul de educaţie olandez asistînd şi la desfăşurarea efectivă a unor lecţii din orarul acelei zile.

Această mobilitate de formare a lăsat impresii puternice şi pozitive despre modul pragmatic în care poate fi condus procesul educativ despre modelul de management educativ al unei societăţi olandeze profund preocupate şi implicate în educarea tinerilor