str. Filarmonicii, nr.18, Sibiu, Romania Tel / fax: 0269 210307 Email : scoala_speciala1@yahoo.com
Client:Lifelong Learning Programme
Date:iunie 03, 2012

prof. Mihaela Mureşanu

In perioada 03.06.2012 – 09.06.2012, am avut sansa si placerea de a participa la o mobilitate individuala Comenius in Scotia, mai exact in Parcul National Glenmore Lodge. Cursul cu denumirea Outdoor  Environmental Education – Experential Approaches To Learning (Educatia in si prin mediul inconjurator – abordari ale invatarii prin experienta directa) face parte din programul de invatare pe tot parcursul vietii.

Am fost prezente 18 cadre didactice din 11 tari (Romania, Ungaria, Cehia, Lituania, Grecia, Cipru, Suedia, Italia, Spania, Turcia si Finlanda), limba engleza fiind puntea de legatura dintre noi.

OUTDOOR  ENVIRONMENTAL  EDUCATION – EXPERENTIAL  APPROACHES  TO LEARNING”

EDUCATIA IN SI PRIN MEDIUL INCONJURATOR, ABORDARI ALE INVATARII PRIN EXPERIENTA DIRECTA

Obiectivul general al cursului a fost identificarea si compararea diferitelor abordari privind educatia in aer liber, a vizat explorarea posibilitatilor de utilizare a aerului liber si a cadrului natural ca spatiu de invatare si formarea profesorilor pentru a lucra tematic, folosind acest spatiu intr-un mod interdisciplinar.

In cele 45 de ore de curs, s-au desfasurat atat activitati practice cat si teoretice, vizand crearea de situatii educationale care sa intareasca increderea in sine, tinand orele in aer liber, fara a utiliza manualele si solicitand folosirea altor simturi.

Scopurile educatiei in aer liber: invatare autentica intr-un cadru natural

  • Educatia in aer liber – combinatie intre activitatile in aer liber, educatia de mediu si de dezvoltare sociala si personala
  • Permite elevilor sa experimenteze „invatarea activa“ intr-un cadru natural (rezervatie naturala, parc, padure etc.)
  • Profesorii trebuie sa poata sa creeze situatii educationale care sa intareasca increderea in sine, tinand orele in aer liber, fara a utiliza manualele si solicitand folosirea altor simturi.

 

PROGRAMUL  ZILNIC

  • 9:00 – 17:00 activitati in aer liber
  • 18:00 – 19:00 analiza activitatilor
  • 20:00 – 21:00 prezentari de materiale, discutii si schimb de impresii despre activitatile desfasurate de catre participantii la curs.

 

ORGANIZATORII CURSULUI

  • Acest proiect a fost initiat si castigat de catre Kinda Kommun din Suedia si se deruleaza inca din 1999 (www.ode.kinda.se)
  • Tarile partenere sunt Austria, Cehia, Germania, Scotia si Portugalia
  • Pana acum au avut loc 32 de cursuri  in toate aceste tari, numarul total de participanti ajungand la 803.

 

Cursul este disponibil si poate fi gasit consultand adresele: